Artvinlilerin 21 Haziran 2015'te başlayan, Cerattepe altın madenine karşı nöbeti sürüyor.

Çok sayıda polisin bulunduğu bölgede müdahale beklentisi sürüyor. "Müdahale yaşandığı" şeklindeki haberlerin ardından polisin kask çıkardığı belirtildi.

Mahalle sakinlerinin nöbet için gelenlere çay ikram ettiği Atmaca mevkiinde bekleyiş sürüyor. Polislere de su ve kuru pasta ikram edilirken, yaşam savunucularının konuştuğu bir polisin gözlerinin dolduğu görüldü.

Yeşil Artvin Derneği, halkın alanı terk etmediğini ve kalabalığın arttığını bildirdi.

Sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülere göre, göstericilerin bulunduğu noktalarda yoğun gaz bulutu oluştuğu görüldü.

Bu arada güvenlik güçlerinin olası müdahalesi sonrası yaralananlar olabileceği göz önüne alınarak Artvin Devlet Hastanesi'nin acil birimlerinin uyarıldığı ve ambulans ile sağlık personeli takviyesi yapıldğı belirtildi.

Artvin halkı, dünyaca ünlü Kafkasör yaylasına 8, Artvin kent merkezine 18 km uzaklıkta Cerattepe’de işletilmek istenen altın madenine karşı 20 yılı aşkın bir zamandır direniyor.

Son olarak AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz Holding tarafından satın alınan altın-bakır madenine karşı Artvinliler geçit vermezken, çeşitli dönemlerde şirketin ve devlet kurumlarının ortak alana girme hamleleri halkın kararlı tepkisi nedeniyle boşa çıkmış durumda.