Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ukrayna'ya dönük saldırılara kendi birlikleriyle destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya'nın baş müzakerecisi Vladimir Medinskiy'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Medinskiy'in İstanbul müzakerelerinin ardından "Moskova'nın Kiev dahil olmak üzere operasyonları azaltmak için adımlar attığını" söylemesi üzerine Kadirov, Telegram hesabından video yayınladı. Çeçen lider, söz konusu açıklamaları "Moskova'nın resmi tutumuyla çeliştiği ve bu söylemlerin yanlış olduğu" şeklinde yorumlarken "Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonlarından taviz vermeyeceği"ni söyledi. Kadirov, "Eğer Putin'in başladığı işi yarım bırakacağını düşünüyorsanız, bu doğru değil" dedi. Putin'in Ukrayna saldırılara desteği nedeniyle Kadirov'a "korgeneral" rütbesi verdiği iddiaları da gündeme gelmişti.

GÖRÜŞME SONRASI OLUMLU MESAJLAR VERİLMİŞTİ

Rusya'nın baş müzakerecisi Medinsky, İstanbul görüşmesi sonrası Rossiya 24 kanalına yaptığı açıklamada, Ukrayna heyetiyle "NATO'ya olası üyeliğin reddi, Ukrayna'yı nükleer faaliyetlerden arındırma, yabancı askeri üslere ev sahipliğine son verme" taleplerinin görüşüldüğünü ve "yıllar sonra ilk kez anlaşmaya yakın olunduğunu" belirtmişti. Rusya'nın ise buna karşılık "Ukrayna'da bazı bölgelerde operasyonları azaltacağı" mesajı vermişti.

Ukrayna heyetinin ise dört saat süren müzakerelerin ardından beş maddelik bir plan sunduğu, Rusya tarafının ise söz konusu talep ve önerileri "ilk yapıcı adım" olarak Putin'e ileteceği duyurulmuştu. 

Kaynak: Gazete Duvar