Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında saat 07.30'da Singapur'da başlayan ikili görüşme sona erdi.

Görüşme sonrasında ABD’li yetkililer, iki bakanın sorunların çözümünde ortak çalışma için mutabık kaldığını ifade etti.

Hürriyet’in diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı. Kritik görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

Reuters, görüşme sonrası bakanların 'çözüm için mutabık kaldıklarını' duyururken Pompeo, "Yaptırımlar ciddiyetimizi gösteriyor" dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Taraflar, sorunların çözümü için birlikte çalışacak" denildi.

Çavuşoğlu — Pompeo görüşmesinde başta İzmir'de ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın durumu, iki Türk bakanın ABD tarafından yaptırım listesine alınması ve Türkiye'ye yeni nesil savaş uçağı F-35 teslimatının geçici olarak durdurulmasını öngören tasarının ABD Senatosu'ndan geçmesi olduğu belirtiliyordu.