Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ve Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. Kuzey Irak'ta eğittiğimiz peşmerge güçleri ve Başika kampında eğittiğimiz yerel güçler aktif bir şekilde operasyonun içindeler. 4 tane F-16 jetimiz de operasyonda yer alıyor” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

OHAL tartışmalarına ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa'daki OHAL'le Türkiye'deki OHAL arasında bir fark yoktur. Kapsamı aynıdır terör örgütlerini hedef almaktadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne getirdiğimiz kısıtlamalarda aynı kapsamdadır." dedi.

Çavuşoğlu, Musul operasyonuna ilişkin şunları söyledi:

"Musul operasyonuna çok yönlü bir şekilde katkı sağlıyoruz. Kuzey Irak'ta eğittiğimiz peşmerge güçleri ve Başika kampında eğittiğimiz yerel güçler aktif bir şekilde operasyonun içindeler. 4 tane F-16 jetimiz de operasyonda yer alıyor.

"Başika'daki kuvvetlerimiz 700 DAEŞ'liyi öldürdü. Fransa ile birlikte Türkiye'nin de ortak hedefi Suriye ve Irak'tan DEAŞ'ı temizlemektir. Irak'ın güvenliği kendi güvenliğimiz kadar önemlidir.

"Irak'ın değişik bölgelerinden çok sayıda PKK'lı ülkemize geliyor ve saldırılar düzenliyor. Şimdi de Sincar'ı (Şengal) 2. bir Kandil yapmak istiyorlar. Biz PKK'nın Irak'taki yapılanmasına daha aktif müdahale edeceğiz. Burada yapılanmasına müsaade etmeyeceğiz."