Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralde kömür sevk kanalını çöktü. 10 işçi hastaneye kaldırılırken, 2 işçinin üzerine düşen demir yığınından kurtarılması için çalışma başlatıldı. İlerleyen saatlerde işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer işçinin göçükten çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Yatağan Termik Santrali’nde, bugün saat 10.00 sıralarında raylı sistem olan kömür sevk kanalının çökmesi sonucu 11 işçi yaralandı. Olayı gören mesai arkadaşlarının ihbarıyla santrale sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarılan 10 işçi hastaneye kaldırılırken, Sezgin Kılıç ve Seray Şimşek’in demir yığını altından kurtarılması için çalışma başlatıldı.

İşçilerden Alim Deynek, İlker Zeki ve Ferdi Kırıkçıoğlu Yatağan Devlet Hastanesi’ne; Sezai Demirbaş, Özkan Özay ve Ertuğrul Katı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ramazan Dokunan’ın Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayrıca ismi öğrenilemeyen 3 yaralı işçinin de çevre hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, olay yerine gelerek bilgi aldı. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Yaralılarımızın durumu gayet iyi. Az önce hastaneydik. Birkaçı, biraz sonra taburcu olacak. 2 işçimiz hala kurtarılmayı bekliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor” dedi.

SANTRALDE ÇALIŞAN VEKİL: İLK KEZ BANT SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Eski Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de “Uzun yıllar, bu santral ve kömür ocaklarında çalışan birisiydim. Yaşamak için çalışıyoruz ancak çalışırken ölüyoruz. 2 arkadaşımızla ilgili hayat belirtisi alamadık. Dileğimiz sağ salim kendilerine ulaşmak” diye konuştu.

Santralde ilk kez bant sisteminin çöktüğünü belirten Girgin, “Santral 1982 yılında faaliyet geçti. İlk kez bu bant sistemi çöktü. Bakımlarının ne derece yapılıp yapılmadığı, ayaklarının desteklenip desteklenmediği ortaya çıkacaktır. İhmal varsa hukuk çerçevesinde suçlular cezalandırılır. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti” dedi.

BAŞKAN GÜRÜN: NEDENLERİ TAM OLARAK ORTAYA KONULMALI

Hastaneye kaldırılan işçilerden 5’i taburcu olurken, 5 işçinin ise tedavisi sürüyor. Çalışmaları takip eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Çalışan arkadaşların son anda kendilerini emniyetli bir yere atmaları facianın eşiğinden dönülmesini sağlamış. Kimseyi suçlamamamız gerekiyor. Nedenlerinin tam olarak ortaya konulması gerekiyor. Bundan sonra bir daha böyle bir kazanın olmaması için termik santralin daha detaylı olarak gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

BİR KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Arama kurtarma çalışmaları için İzmir’den kokuya duyarlı kadavra köpekleri de getirildi. Köpeklerin koku aldığı bölgede bir işçinin cansız bedenine ulaştı. Mahsur kalan 1 işçiye ulaşılması için çalışmalar sürdürülüyor.