İSTANBUL- Uluslararası işkolu federasyonlarını bir araya getiren Global Union Federations (GUF -Küresel Sendika Federasyonları) 8-9 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul'da yıllık toplantısını gerçekleştirecek.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve GUF temsilcilerin yanı sıra Türkiye'deki üye sendikaların davet edileceği toplantıda "uluslararası sendikal hareket" ve Türkiye'ye yönelik uluslararası dayanışma faaliyetleri değerlendirilecek. Toplantıda işkolları düzeyinde yürütülen uluslararası faaliyetler, Türkiye'deki sendikal hak ihlalleri ve sendika yasaları gibi konular görüşülerek geleceğe dönük planlamalar yapılacak.

KÜRESEL SENDİKA FEDERASYONLARI:

IUF (Uluslararası Gıda, Tarım ve Turizm İşçileri Federasyonu), PSI (Kamu Hizmetler Enternasyonali), IMF (Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu), ICEM (Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu), ITGLWF (Uluslararası Tekstil Giyim ve Deri İşçileri Federasyonu), UNI Global (Uluslararası Sendikalar Ağı), BWI (İnşaat ve Ağaç İşçileri Enternasyonali), EI (Eğitim Enternasyonali), ITF (Uluslararası Taşımacılık Federasyonu) (ETHA)