Sık sık işçi cinayetleriyle gündeme gelen Tuzla tersaneler bölgesinde bu sabah yaşanan patlamada 1 işçi hayatını kaybetti.

Patlama, sabah saat 05.00 sıralarında tersaneler bölgesindeki Tersan Tersanecilik’te meydana geldi. Yapımı devam eden "Pasifik" isimli gemide yapılan kaynak çalışması sırasında yaşanan patlamada Ali Yakar isimli işçi hayatını kaybetti.

Patlama sesini duyan diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, çıkan yangını söndürdü. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk incelemede Yakar'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Yakar'ın cesedi Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

LİMTER-İş Sendikası'ndan alınan bilgiye göre, geminin "voltrans" denilen arka tarafındaki bölümde bulunan ve gaz oluşumuna neden olan yağlı su ve atıklar temizlenmediği, voltransın girişindeki "menhol" olarak bilinen bölüm açılarak, içeriye yeterli hava girişi sağlanmadığı için patlama meydana geldi. Sendika, bütün bunların "ihmal" anlamına geldiğine dikkat çekti, "Bu ölüm de, tersanelerdeki diğer ölümler gibi iş cinayetidir" dedi.