Bursa/Gemlik’te bulunan ve tamamı İş Bankası’nın iştiraki olan Nemtrans Lojistik Hizmetleri’nde çalışan işçilerin tamamına yakını DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye olmuşlardı. Sendikanın gerekli çoğunluğu sağlayarak yetki tespiti için Bakanlığa yaptığı başvuruya, “gereken çoğunluğu bulunduğu” yanıtı verilmişti.

27 Aralık 2010 tarihinde Nemtrans İşvereni yapmış olduğu açıklamada öz-mal araçlarıyla nakliye ve taşıma işlerine son verildiğini açıklamıştı. Bu gerekçeyle bir kısım işçileri işten çıkartmış, bazılarını da gene bir İş Bankası iştiraki olan Gemport A.Ş.’inde işbaşı yapmaya çağırmıştı. Ancak sendika üyesi işçiler Nakliyat-İş’i yok sayarak yapılan bu çağrıyı kabul etmediler. Bundan dolayı toplam 45 sendika üyesi işten çıkarıldı.

İşten çıkartıldıkları 27 Aralık 2010 tarihinden beri direnişte olan Nakliyat-İş üyesi işçiler, Gemport A.Ş. bünyesinde işbaşı yapmalarının kabul edilmesi ve sendikanın yetkisinin kesinleşmesinden sonra toplu sözleşme görüşmelerine başlanacağı konusunda anlaşmaya varılması üzerine direnişi sonlandırdılar.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada: “Direniş boyunca yanımızda olan sendikalara, partilere, tüm halk örgütlerine, medya emekçilerine, sanatçı ve aydınlara teşekkür eder, tüm sınıf kardeşlerimizin mücadelelerinde başarılar dileriz” denildi.

DEMOKRAT HABER