28 Nisan Dünya İş Cinayetlerinde Ölen ve Yaralananları Anma Günü çerçevesinde PETROL-İŞ Sendikası Genel Merkezi’nde sayısı gün geçtikçe artan iş cinayetlerinde ölen emekçiler anıldı.

Bugüne kadar kaybettiğimiz emekçiler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan program İbrahim Doğangül'ün PETROL-İŞ adına yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Ardından iş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden aileler yaptıkları açıklamalarda adalet taleplerini dile getirerek, halen sürmekte olan davalarda olumlu bir sonuca ulaşana kadar davaların takipçisi olacaklarını söylediler.

İşçi yakınları örgütlü olmanın önemini vurgulayarak, örgütlü bir kitlenin önünde hiçbir gücün duramayacağının farkına vardıklarını aktardılar. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları da işçi ölümleri ve ardından açılan davaların takibi konusunda daha duyarlı olmaya çağırdılar.

Mücadelemiz sonuna dek sürecek diyen emekçi aileleri acılarının göstermelik kan paraları ile dinmeyeceğini dile getirdiler.

Uluslararası Çalışma Örgütünün verdiği bilgilere göre,

Her sene 2.300.000'den fazla kadın ve erkek çalışan ölüyor

Çalışanlar senede yaklaşık 337 milyon kazaya maruz kalıyorlar ve yaklaşık 160 milyon kere çalışma nedenli hastalıklara yakalanıyorlar.

Her 15 saniyede bir işçi çalışırken ölüyor.

Her 15 saniyede bir 160 işçi iş kazası geçiriyor

Her gün 6.300 işçi çalışırken ölüyor