Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'na karşı Meclis'e yürümek isteyen DİSK ve Sendikal Güç Birliği Platformu üyelerine polis gaz bombası ile saldırdı.

 

TBMM Genel Kurul gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı'nı protesto eyleminde, polis işçilere sert müdahalede bulundu.

 

DİSK üyeleri Sakarya Caddesi'nde bir araya gelirken, Sendikal Güç Birliği Platformu üyeleri bağlı bulundukları Türk-İş'in Genel Merkezi önünde bir araya geldi. Türk-İş yönetiminin yasaya destek vermesine tepki gösteren işçiler, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu istifaya çağırdı.

 

Daha sonra birleşen iki grup, Akay Caddesi'nde polis barikatıyla durduruldu. İşçiler, polis ablukası altında oturma eylemine başlarken, polis gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. İşçilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine, polisler 3 kez gaz bombaları ile saldırdı. Çok sayıda işçi yaralandı.

 

EKİCİ: MEŞRUİYETİ SOKAKTA KURACAĞIZ

Daha sonra bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, işçiler ile ilgili bir yasaya ilişkin işçilerin taleplerinin dinlenmediğini söyledi. Ekici, polis saldırısına tepki gösterdi.

 

Toplu İş İlişkileri Yasası'nın 12 Eylül darbe döneminde yapılan kanundan daha geri olduğunun altını çizen Ekici, toplu sözleşme yetkileri aylardır verilmeyen ve pazarlığa zorlanan işçilerin mücadeleden vazgeçmeyeceğini belirtti. Ekici, bu andan sonra meşru mücadele haklarını kullanacaklarını ve meşruiyetlerini sokakta kuracaklarını ifade etti.

 

İşçiler, açıklamanın ardından yeniden Genel-İş Sendikası'na döndü. (ETHA)