DEMOKRAT HABER

Düzce’deki MAS-DAF fabrikasında Disk’e bağlı Birleşik-Metal İş sendikasına üye oldukları için işten atılan 120 işçi için İstanbul Ataşehir'de şirket merkezi önünde yapılan direniş üçüncü ayına girdi.

Düzce’den İstanbul’a yürüyerek Ataşehir’de 4 Nisan’da başlatılan direnişin bugün 92. Günü.

Fabrika patronunun her türlü engellemelerine rağmen direnişte kararlı olan işçiler çadırlarından ayrılmıyor.

HALKIN DESTEĞİ İLE BURADAYIZ

Direniş çadırlarında görüştüğümüz işçiler Ataşehir halkının ve belediyenin kendilerine sundukları destekten memnun olduklarını belirttiler. Çevredeki esnaftan kendilerine destek geldiğini söyleyen işçiler sendikalarının da kendilerine sahip çıktığını belirtti.

PATRONDAN ESNAFA MEKTUP

MAS-DAF patronunun çevredeki esnafa “Bu adamlar PKK’lı, sakın yardım etmeyin’’ diye mektuplar yazdığını belirten işçiler, kendilerinin çadırlarını kurduktan sonra MAS-DAF merkezine Türk Bayrağı asıldığını söylediler. Esnafın ise bu tür yalanlara inanmadığını ve kendilerine sürekli destek olduklarını belirttiler.

SENDİKA KARŞITI HUTBE

Kendi haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirten işçiler, “Anayasada yazılı olan temel hakkımızı kullandık ve işten çıkarıldık, sendika üyeliğinden çıkmamız için patron prim teklif etti ama kabul etmedik. Fabrikaya 10 kadar çeteci işçi aldılar, amaçları fabrikada huzursuzluk ve kavga çıkarmaktı ama bu oyuna gelmedik. Düzce’de imamlara sendika karşıtı hutbe bile verdirttiler, ‘patronun kârını azaltmak en büyük günahlardan biridir’ diye” dediler.

ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ

Direnişin sesini daha çok duyurmak için işten atılan Casper işçileri ile birlikte pazartesi günü Ankara’ya yürüyeceklerini ve Çalışma Bakanlığı’nın önünde direniş başlatacaklarını belirten işçiler, ‘Hakkımızı almakta kararlıyız, polisten de gözaltına alınmaktan da korkmuyoruz. Ne pahasına olursa olsun hakkımızı alacağız’ diye konuştular.