Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin su baskını nedeniyle mahsur kaldığı kömür ocağında arama-kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ederken, bölgeyi ziyaret eden bakanlara aileler tepki gösterdi. Madenden sağ kurtulan bir işçi ise bakanlara, ”Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan akşam saatlerinde bölgeye ulaştı. Bakan yıldız burada yaptığı açıklamada "Zaman aleyhimize işliyor. Her 2 saatte bir su yükselmesi oluyor" dedi.

AİLEDEN BAKAN'A: CANLARIMIZ GİTTİ, BİZE ZEHİR ETTİNİZ!

Bakanlar ocak önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin yanına gittiğinde, eşi Ali Haznedar için gözyaşı döken üç çocuk annesi ve hamile Fadime Haznedar isyan etti. Haznedar, önünde eğilerek “Acımız hepimizin, şu anda pompalarla su çekiliyor” diyen Bakan Elvan’a ”Canlarımız gitti, bize zehir ettiniz” dedi. Elvan’ın, “Saat 18.00’den beri buradayız, yanınızdayız” sözlerine de ”Canımız yandıktan sonra ne olur?” karşılığını verdi.

İŞÇİLER: BU ÜÇÜNCÜ BASKIN

Ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler ise Bakan Yıldız’a “Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı, böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasası’nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi, bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde bir şey çıkmaz," dedi.

'MADENİN KAPATILMASINI GEREKTİRMEYEN EKSİKLİKLER'

18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit kömürü ocağı, 19-20 Haziran 2014’te yapılan denetimde ’madenin kapatılmasını gerektirmeyen eksikliklerden’ dolayı 9 bin TL idari para cezasına çarptırılmıştı. (Diken, Radikal)