KESK’in, “Eşit, özgür, demokratik bir ülke, iş güvencesi ve insanca yaşam, AKP faşizmine teslim olmayacağız” şiarıyla yaptığı greve onbinlerce kişi katıldı.

KESK’in çağrısı ile gerçekleştirilen, DİSK, TMMOB, TTB ve Belediye-İş sendikasının desteğiyle gerçekleştirilen greve onbinlerce emekçi katıldı.

İşyerlerinin önünde toplanarak Gündoğdu Meydanı’na giden kitleler, AKP hükümetinin ‘faşizan’ tutumunu protesto etti.

Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingde konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Akyol, “Gezi Parkı’nın yağmalanmasına karşı gelişen halk hareketi, bugün toplumun sesi duyulmak istenmeyen tüm kesimlerin, kadınların, gençlerin, çevre hareketinin, ezilen kimlik mücadelelerinin, eğitim ve sağlık hakkı mücadelesinin talepleri ile buluşturmuştur” diye konuştu.

AKP iktidarının her demokratik talebi şiddetle bastırmasını eleştiren Akyol, “Halk, Erdoğan’ın ağzından çıkan her sözün kanun olmayacağını, kendi haklı ve meşru taleplerinin şiddetle bastırılamayacağını göstermiştir” dedi.

Taleplerini sıralayan Akyol şöyle konuştu:

*Taksim Gezi Parkı’nın park olarak kalacağı resmen ilan edilmelidir.

*Halka uygulanan şiddetin sorumluları hesap vermeli ve istifa etmelidir, biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır.

*Ülkenin dört bir yanında gözaltına alınan binlerce kişi hakkın hiçbir soruşturma açılmayacağı ilan edilmeli, yaratılan mağduriyetler nedeniyle halktan özür dilenmelidir.

*Taksim başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

AKP’yi uyarıları dikkate almaya çağıran Akyol, halkı da bu süreçte hak ve özgürlük için daha örgütlü davranmaya davet etti.

Emekçiler açıklamanın ardından müzik eşliğinde halay çekti. (ANF)