Siirt Belediyesi'ne atanan kayyımın ilk icraati, 10 işçiyi yasak olmasına rağmen işten çıkarmak oldu.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Siirt Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepkiler devam ederken, kayyım 10 işçiyi işten çıkardı. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden 20 Mayıs tarihinde işçilerİN disiplin kurulu kararı ile işten çıkarıldığı öğrenildi. Belediye bünyesinde bulunan Personal A.Ş.'de büro işçisi olarak görev yapan işçilerin işten atılmasındaki "disiplin kurulu kararı"nın bilgisi ise verilmedi.

YASAĞI TANIMADI

Geçtiğimiz ay Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilen torba yasa kapsamında işçi çıkarmak yasaklanmıştı. Üç ay süre ile işçilerin işten çıkarılmaması yasallaşırken, 7444 sayılı kanun 17 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasak kararına rağmen İçişleri Bakanlığı'nca atanan kayyımın ilk icraati ise yasayı delerek belediye bünyesinde çalışan 10 işçiyi işten çıkarmak oldu.

İŞÇİLER HAKLARINI ARAYACAK

Belediyede çalışan Abdullah Gök, Ahmet Destan, Mehmet Ali Çelik, Mehmet Naci Özer, Cemal Turhan, Agit Açer, Mustafa Kılıçarslan, Halit Kaçar, Eşref Tekin ve Sinan Güneş adlı işçiler işten çıkarıldıklarını SGK tarafından yollanan mesaj ile öğrendi. Mesajda, "4-A kapsamındaki sigortalılığınız 26 disiplin kurulu ile fesih nedeniyle 20.05.2020 tarihli işten ayrılış bildirimiz işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve güvenli günler dileriz" ifadeleri yer aldı.

İşçiler ile yaptığımız telefon görüşmesinde işçiler, haklarını arayacaklarını söyleyerek, usulsüzlüğe karşı hukuki mücadele yürüteceklerini belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı