İstanbul'da MNG Kargo işçisi Mehmet Ali İbin, müşteri Tayfun Ş. tarafından kargosu geciktiği bahanesiyle darp edildi.

Darp sonrası yoğun bakıma kaldırılan İbin yaşam mücadelesini kaybederken önce serbest bırakılan saldırgan ölüm sonrası tutuklandı.

İddiaya göre 19 Ekim’de MNG Kargo’da çalışan 40 yaşındaki Mehmet Ali İbin, adresi eksik yazılan kargoyu ulaştırmaya çalıştığı kargo sahibi Tayfun Ş. tarafından “kargo gecikti” bahanesiyle sokak ortasında darbedildi. İbin aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirdi.

Sancaktepe İlhan Varank Hastanesine kaldırılan İbin yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Çalışma arkadaşları tarafından İbin yoğun bakımdayken yapılan açıklamada “Acımızı yaşayamıyoruz bile, suçlu serbest. Gencecik bir insan Mehmet, ekmeğinde Mehmet, belki de toprağa vereceğimiz Mehmet, nerede adalet. Acımıza ses olun. Kargoyu şubeye iade etmek yerine alıcıyı arayarak iyilik etmek istemiş ve belki de bu durum onun hayatına mal olacak” denildi.

“KARGO İŞÇİSİNE SALDIRIYI KINIYORUZ”

TÜMTİS tarafından yapılan açıklamada kargo işçisi Mehmet Ali İbin’e yapılan saldırı kınanarak "Beyin kanaması geçiren kargo işçisi İbin, hastanede ölümle pençeleşirken saldırgan serbest bırakıldı. TÜMTİS sendikası olarak, salgın günlerinde, sağlık çalışanlarından sonra en riskli işi fedakârca yürüten kargo işçilerine yönelik bu alçakça eylemi şiddetle ve nefretle kınıyor; saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

İBİN YAŞAMINI YİTİRDİ, SALDIRGAN TUTUKLANDI

Darp sonucu beyin kanaması geçiren kargo işçisi İbin, 24 Ekim Cumartesi günü yaşam mücadelesini kaybetti.

İbin'in ölümü üzerine TÜMTİS sendikasından yapılan açıklamada "Çok üzgünüz. Öfekliyiz. Biliyoruz, üzüntümüzü gidermez ama serbest bırakılan katillerinin derhal yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz. Kargo işçilerinin yaşamını, katillerini cezasız bırakacak kadar değersiz zannedenler yanılıyor. Arkadaşımızı katledenler cezalandırılana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. TÜMTİS sendikası olarak, arkadaşımıza Allah'tan rahmet, geride bıraktığı kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.

İbin'in ölümü sonrası gözaltına alınan saldırgan Tayfun Ş. ise emniyet işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Tayfun Ş., savcılık sorgusunun ardından, “Kasten öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Mahkemedeki sorgusunda kız arkadaşına iki adet ayakkabı sipariş ettiğini ve siparişin geciktiğini söyleyen Tayfun Ş., kendisine küfür edildiğini ve agresif davranıldığını öne sürüp "Refleks olarak bende elimle bir tane vurdum. O da geri çekilince ayağı bir yere takıldı ve düştü. Yardım etmek için kendisine yaklaştım. Kargo şoförü sara hastası olduğunu söyleyince alıp hastaneye götürdüm" iddialarında bulundu.

Kaynak: Evrensel