11-12 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimlerine SMM Dr. Erol Çelen başkanlığında girecek olan İstanbul Katılımcı Muhasebeciler Hareketi (İKMH) meslektaşlarına oldukça önemli taahhütlerde bulunuyor.

Kendisiyle konuştuğumuz SMM Dr. Erol Çelen; iş yoğunluğu ve mevcut yönetimin gerekli kararları zamanında almaması nedeniyle oldukça sıkıntılı günler yaşayan serbest muhasebeci ve mali müşavir meslektaşlarına “merak etmeyen İKMH var” dedi. Ayrıca SMM Dr. Erol çelen; gerek akademik kimliğimle gerekse yıllara yayılan mesleki tecrübemle meslektaşlarımı bulunduğu durumdan İKMH adaylarımla beraber ancak biz kurtarabiliriz diyerek seçilmeleri halinde aşağıdaki projeleri hayata geçireceklerini belirtti;

-              kurumsal yönetim ilkelerini oda ve kurullarında uygulayacağız.

-              entelektüel sermaye amortismanı uygulamasını hayata geçireceğiz.

-              yaratılan katma değer iadesi sistemi ile meslektaşlarımıza yeni gelir kapısı açacağız.

-              çeşitli nedenlerle ekonomik durumu kötüye giden meslektaşlarımız için mesleki dayanışma fonu kuracağız.

-              katma değer iade raporları ve tüm özel amaçlı raporların meslek mensupları tarafından düzenlenmesi için çalışmalar yapacağız.

-              oda bünyesinde meslektaşlarımızın oluşturduğu bir iç denetim birimi kuracağız.

-              İstanbul’un her iki yakasına birer adet kreş açacağız.

-              oda bünyesinde bulunan makam araçlarını satacak, satıştan gelen tutarı mesleki dayanışma fonuna aktaracağız.

-              oda yöneticilerine verilen yüksek huzur haklarını makul tutarlara (aylık en fazla iki asgari ücret) getireceğiz.

-              yasal olmayan nispi aidat ayıbına son vereceğiz.

-              oda bünyesinde oluşumunda hukuk servisi, psikolog ve mobing hizmeti veren bir meslektaş destek hattı oluşturacağız.

-              bağımlı çalışan meslek mensuplarının iş sözleşmelerinde ve iş ile ilgili hukuksal sorunlarda meslektaştan yana taraf olacağız.

-              bağımlı çalışan meslek mensupları için özel asgari ücret düzenlemesini hayata geçireceğiz.

-              bağımlı çalışan meslek mensuplarımızın sorunları bir çalıştay ile değerlendireceğiz.

-              odanın tüm harcama, gelir-gider kalemlerini haftalık olarak yayınlayacağız.