Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcı Rifat Hisacıklıoğlu, karantina süresinin patronların isteği doğrultusunda 10 güne düşürüldüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığı, yakın temaslı kişilerle ilgili karantina süresinde güncelleme yapmıştı. TOBB Başkan Yardımcı Rifat Hisacıklıoğlu, karantina süresinin patronların isteği doğrultusunda 14 günden 10 güne düşürüldüğünü ve yakın temaslı kişilerin 8. günde işe dönüş yapacakların belirtti.

PATRONLAR İSTEDİ, KARANTİNA SÜRESİ DÜŞTÜ

“Özelikle sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere Sağlık Bakanlığı Covid-19 yakın temasta 14 günlük karantina süresini 10 güne indirdi” diyen Hisarcıklıoğlu, "PCR testi negatif çıkar ve semptom gelişmezse 7. günün sonunda karantina bitirilebilecek ve 8. günde işe dönüş sağlanabilecek” ifadesini kullandı.

'DÜZELTME' YAPTI

Hisarcıklıoğlu, bu açıklamasının ardından "Yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum" diyerek bir paylaşım daha yaptı ve şunları kaydetti:

"Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Amerikan Hastalık Kontrol Önleme Merkezi ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan karantina süresi güncellemelerine Türkiye de uyum sağlamıştır. İş dünyasının talebi de bu yöndeydi."