HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonetin süt tankeriyle çarpışması sonucu 13'ü kadın 15 işçinin hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Doğan, katliam gibi kazaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, güvencesiz çalıştırılma koşullarına dikkati çekerek, "Tarım işçilerinin traktör ve kamyon kasalarında güvensiz bir şekilde taşınması artık sıradan bir olay haline geldi. Her yıl yüzlerce tarım işçisinin hayatını kaybetmesine karşın devlet halen bu soruna kayıtsız kalmaktadır," dedi.

Her yıl onlarca tarım işçisinin yollarda hayatını kaybettiğini söyleyen Doğan, Manisa'daki işçi ölümlerinin, tarım işçilerinin çalışma koşullarıyla ilgili acil bir düzenleme yapılması zorunluluğunu doğurduğunu belirtti.

"VEBALİ, BU KONUDA DÜZENLEME YAPMAYA İKTİDARDADIR"

Doğan, "Güneşin ilk ışıklarıyla uyanarak kamyon kasalarında çalışmaya giden ve trafik kazasında yaşamını yitiren tarım işçilerinin vebali bu konuda düzenleme yapmayan iktidardadır," dedi, şunları söyledi: "Tarım işçileriyle ilgili kapsamlı bir düzenleme yapılana kadar zaman kaybetmeden tarım işçilerinin kullandığı güzergahlarda trafik denetimlerinin sıklaştırılarak traktör ve kamyon kasalarında tarım işçilerinin taşınması uygulamasına son verilmelidir."

HDP'li Doğan, konunun takipçisi olacaklarını ekledi. (Demokrat Haber / Foto: dokuz8haber)