DİHA, Özgür Gündem ve Etkin Haber Ajansı'na (ETHA) yönelik yapılan operasyonları protesto eden BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, KESK ve TTB'nin düzenlediği mitingde fotoğraf makinesi, kamera ve DİHA mikrofonu ile gönüllü muhabirlik yaptı. (>>>)


Aşağıda eski bir Özgür Gündem çalışanı da olan Kışanak’ın yaptığı haber:

 

Ankara - KESK'in genel grev kararı bugün Ankara'da hayatı durdururken, grev yapan kamu emekçileri 4 koldan Kızılay'a Meydanı'na yürüdü. AKP'nin baskı politikaları, AKP'nin bütçesi, emekçiler tarafından reddedildi.

 

Tüm Türkiye'de grev yapan kamu emekçileri Ankara'da da iş bıraktı. Sağlık emekçileri hastanelerde acil servis dışında hizmet vermedi. Tüm kamu alanında emekçiler iş bırakarak sokaklara çıktı. 4 koldan yapılan yürüyüş Kızılay Ziya Gökalp bulvarında buluştu. Sağlık emekçileri yürüyüş güzergahındaki hastanelerin önünde durarak, sağlık meclisleri ile toplantı yaptı. AKP hükümetinin çıkardığı ve sağlık alanında kamusal hizmet sunulmasına darbe vuran Kanun Hükmünde Kararname de emekçilerin oyuna sunuldu. Ve emekçiler KHK'yi reddetti.

 

Grevi destekleyen siyasi partiler de yürüyüş kortejinde yerlerini aldı.