Eğitim Sen İzmir Şubeleri, 29 Aralık 2015 tarihinde "Savaşa karşı barışı savunuyoruz" sloganıyla Türkiye genelinde yapılan 1 günlük iş bırakma eylemiyle ilgili devam eden soruşturmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan imzasıyla yapılan açıklamada, eylem sonrasında kaymakamlıklar kanalıyla muhakkik görevlendirilerek başlatılan inceleme soruşturma işlemlerinin birçoğunun sonuçlandığı ve "ceza verilemez ve 1/30 aylıktan kesme" tekliflerinin getirilmesine karşın bu sonuç ve tekliflerin İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından az bulunduğu belirtildi.

Sonuçlanan soruşturmaların hukuksuz bir şekilde iptal edilerek, daha ağır ceza verdirmek amacıyla maarif müfettişleri görevlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu durumdan vazife çıkaran maarif müfettişleri İzmir’de, hiçbir araştırmaya, somut delile, objektif kritere, tanıklara dayanmadan, eyleme katılan binlerce üyemize aynı eylemden dolayı maaş kesim, kademe ilerlemesinin durdurulması, devlet memurluğundan çıkarma, yöneticilik görevinden alma, sürgün gibi farklı ceza teklifleri getirilerek uygulamaktadırlar.

Eylemimiz savaşa ve artan çatışmalı ortama, ölümlere, her türlü teröre karşı, barışı, insanca yaşamı savunmak için; başta eğitim olmak üzere sürdürülemez hale gelmiş kamu hizmetlerinin normal koşullarda sürdürülebilmesi talebiyle yapılmıştır" denildi.

Kamu emekçilerine verilen cezalar konusunda İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne seslenilen açıklamada, "MEB, İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve soruşturmayı yürüten maarif müfettişlerini bir kez daha uyarıyoruz; Baskı, sürgün, ceza politikalarından vazgeçmeye, evrensel hukuk, adalet ve demokrasi ilkelerine bağlı kalmaya çağırıyoruz.

Unutulmamalıdır ki hak, hukuk, adalet, demokrasi bir gün herkese lazım olacaktır. Bilinmelidir ki bu politikalar bizi asla mücadelemizden vazgeçiremeyecek, tam tersine haksızlıklara karşı mücadele azmimizi arttıracaktır" denildi.