DİSK Birleşik Metal-İş, toplu iş sözleşmesinde yaşanan çözümsüzlüğün ardından fabrikalardaki oylamalarda çıkan grev kararıyla birlikte MESS’e karşı başlattıkları grev henüz birinci günündeyken Bakanlar Kurulu kararıyla grevin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı, karara tepki gösterdi. Sendika, grev erteleme kararı için yürütmenin durdurulması istemiyle dava açacağını belirtti.

"YASAKLAMA KARARI DARBEDİR!"

Sendika, yaptığı açıklamada, "30 Ocak günü Resmi Gazete’de yayımlanan, Bakanlar Kurulu kararı ile metal grevinin yasaklandığı Türkiye’de demokrasinin olmadığı bir kez daha ilan edilmiştir," dedi.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı yasaklama kararını "darbe" olarak nitelendiren sendika, "Bakanlar Kurulunun bu kararı 'milli güvenlik' denilen şeyin gerçekte sermayenin güvenliğinden başka bir şey olmadığını ve Bakanlar Kurulunun gerçekte sermayenin bir kurulu olarak hizmet verdiğini açıkça kanıtlamıştır," dedi.

DAVA AÇILACAK

Açıklamada, grevin durdurulması kararının işçilerin mücadelesini engellemeyeceği belirtilerek, grev hakkının iadesi istendi ve bugün (02.02.2015) konuyla ilgili olarak Danıştay Başkanlığı'na "yürütmenin durdurulması" istemiyle dava açılacağı bildirildi.

ÇARŞAMBA BAKANLIK VE DANIŞTAY ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Ayrıca, Çarşamba günü de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Danıştay önünde açıklama yapılacağı da belirtildi.

Kaynak: Demokrat Haber