Enerji-Sen öncülüğünde 208 gündür İstanbul Taksim’deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde devam eden direnişte bugün Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) yetkilileri ile Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal bir görüşme yaptı. Görüşme sonucunda işçilerin işbaşı yapması kararlaştırıldı.

Enerji işçileri BEDAŞ’ın işçilerin işe dönüşü konusunda hiçbir adım atmaması nedeniyle dün (13 Aralık) BEDAŞ binasını işgal etti. BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne pankart asan ve polis zoruyla binadan çıkarılan enerji işçileri BEDAŞ önünde bir açıklama yaparak BEDAŞ yönetimini uyardı.

Polis zoruyla binadan çıkarılan enerji işçileri BEDAŞ önünde eylemlerine devam etti. İşçilerin eylemine BEDAŞ’ta çalışan işçiler de iş bırakarak destek verdi.

Eyleme DİSK Nakliyat-İş, DİSK Sosyal-İş, DİSK Dev Sağlık-İş, Politeknik, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Mücadele Birliği ve İşçi Cephesi üye ve yöneticileri ile EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş, Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu destek verdi.

Eylemde konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Kartal, sabah saatlerinde taşeron şirket temsilcileri ve BEDAŞ yöneticileri ile bir görüşme gerçekleştirilip sorunun çözümünün ele alınacağına dair BEDAŞ yöneticilerinden taahhüt aldıklarını ve bu söz taahhüt üzerine eylemi yeniden çadıra taşıdıklarını belirtti.

Bu sabah yapılan görüşmenin ardından enerji işçilerinin işe alınması kararlaştırıldı.

BEDAŞ DİRENİŞİ

BEDAŞ direnişi 21 Mayıs 2012 tarihinde başladı. İstanbul Avrupa Yakası’ndaki Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’de (BEDAŞ) 2 aydır maaşlarını alamadıkları için 21 Mayıs’ta iş bırakan enerji işçileri işten çıkarıldı. Enerji işçileri, Enerji-Sen öncülüğünde Taksim’deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişe geçti. Enerji işçileri hafta içi 24 saat BEDAŞ önünde sürdürdükleri direnişlerini ilerleyen günlerde sürekli hale getirdi.

İşçiler, direnişlerini gündemde tutmak için her hafta cuma günü Galatasaray Meydanı’ndan BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne yürüyüşler yaptı. Enerji-Sen üyeleri direnişleri boyunca, THY’de işten çıkarılan Hava-İş üyelerinin direnişine ve diğer direnişlere de destek verdi. Enerji-Sen’liler cuma yürüyüşlerinde Kiğılı mağazasının önünde de Kiğılı’daki işten çıkarmaları protesto etti.

İşçiler, aryıca, zaman zaman ırkçı kışkırtma ve saldırılara da maruz kaldı; bu saldırılarla da mücadele etti.(sendika.org)