HDK İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Deri-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan TOGO işçileri ile birlikte Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısında konuşan Levent Tüzel, TOGO işçilerinin işe iade haklarını kazanmak için 40 gündür direnişte olduklarını hatırlattı.

 

Tüzel, "Meclisteki pek çok bakan ve milletvekilinin de buradan giyindiği iddia edilmekte. Firma aynı zamanda Ortadoğu'nun en büyük ayakkabı, çanta ve valiz üreten kuruluşu olduğunu iddia ediyor" dedi.

 

Sendikaya üye olmanın anayasal hak olduğunu belirten Tüzel, işçilerin atılma gerekçesinin küçülme olarak açıklandığını hatırlattı. Tüzel, "Ancak sendika üyeliğini duymadan önce üretime yönelik yaptığı hazırlıklar, küçülme iddiasının gerçekçi olmadığını göstermektedir. Demokratik bir Anayasa hazırlayacağı iddiasında olan hükümetin Çalışma Bakanı, bakanlığının en üst katına çıksa TOGO işçilerini görebilir. Ama tüm demokratiklik söylemleri lafta olduğundan, binlerce işçi aynı kaderi paylaşmaktadır" dedi.

 

Tüzel, işçi ve emekçilerin yasalara, engellemelere, saldırılara rağmen direnmesi ve örgütlenmesi gerektiğini söyledi, "Ancak biz yine de hükümeti ve ilgili bakanlıkları bu gerçekleri görmeye ve gereğini yapmaya davet ediyoruz" dedi.

 

EmekDünyası.Net/ETHA