Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Anadolu Ajansı (AA) işyerlerinde greve gitme kararının ardından bugün genel merkez ile bölge müdürlüklerine asıldı. Sendika, 60 gün içinde anlaşma olmazsa 60 gün içerisinde greve gidecek.

TGS, Anadolu Ajansı işyerlerinde çalışan üyeleri adına 3 Kasım 2010 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı aldı. 41 maddeden 20’sinde uyuşmazlık olduğunu belirten sendika, bugün Türkiye genelindeki işyerlerine grev kararı asılmasını kararlaştırdı.

Sendikanın aldığı karar, Genel Merkez ve 19 bölge bürosunda olduğu gibi saat 11.00’de Antalya Bölge Müdürlüğü’ne de asıldı. Güllük Caddesi Saraçoğlu İş Merkezi A Blok’daki Bölge Müdürlüğü kapısına grev kararını asan sendika üyeleri, 60 günlük sürenin işlemeye başladığını ifade etti. Sendika, 60 gün içerisinde talepleri yerine getirilmezse grev için tarih belirleyecek.

Türk- İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, AA’da çalışan 550 üyenin yanı sıra tüm ülkedeki 4 bin 500 basın emekçisinin temsilcisi olan Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çalışanların yasal haklarının gasp edilmesini asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları da bina kapısına grev kararını astı. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları adına sendika temsilcisi Meral Özdemir, bir basın açıklaması yaptı. Bu aşamaya gelinmesini arzu etmediklerini belirten Meral Özdemir, "İşveren temsilcilerinin uzlaşmaz tutumu, bizi grev kararı almay zorladı. Aynı şekilde grev uygulamasını başlatmak da bizim arzumuz olmayacaktır. Ancak işveren, özlük haklarımızı yok eden ve yasal haklarımızı gasp eden uzlaşmaz tutumundan vazgeçmezse, Anadolu Ajansı çalışanları grev uygulamasını başlatmaktan da asla çekinmeyecektir. Bugün grev kararını işyerlerinin kapısına astıktan sonra tekrar işlerimizin başına dönüp, çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

HÜRRİYET