Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi’nde çalışan taşeron işçilerin 4 Aralık 2015’te başlattığı direniş kazanımla sona erdi. Dev Turizm-İş Sendikası yaptığı açıklamayla saldırıların ancak birleşik, fiili, meşru mücadeleyle püskürtülebileceğini belirterek, sınıf dayanışması gösteren tüm sendika, kurum ve kişilere teşekkür etti.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Adliyede taşeron firma bünyesinde yemekhane ve çay ocağında çalışan işçiler, Evrensel Gıda isimli firmanın 3 ay ücret ödememesi üzerine fiili olarak greve çıktı. Başsavcılık da firmanın taahhütlerini yerine getirmediğini belirterek firmanın sözleşmesini feshetti.

Başsavcılık Evrensel Gıda yerine daha önce işçileri mağdur eden MFS şirketinin sahibi Mehmet Feyzi Siverek’e ait Ak-Er isimli başka bir firmayla sözleşme yaptı. Yeni firma çalışan işçilerin 32’sini işe almayacağını söyledi. Bunun üzerine işe kabul edilen işçiler de işbaşı yapmayı kabul etmedi. Süren direnişin ardından yeni firma 15 işçi için başka bir yerde iş garantisi verdi kalanını işe almak zorunda kaldı. Bu anlaşma sendikayla yazılı taahhüt altına alındı.

Sendikadan yapılan açıklamada başsavcıya ve taşeron firmaya işçilerin birliği ve kararlılığının geri adım attırdığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca direnişin başından beri destek olan hakimlere, savcılara onların sendikası Yargıçlar Sendikası ve Yarsav'a, KESK'e bağlı Eğitim Sen ve BES'e, avukatlara, adliyede diğer işkollarında çalışan işçilere sınıf dayanışmaları için teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki emeğin güvencesizleşmesine yönelik saldırılar her alanda devam edecek ve bu taşeron düzeni emekçilere hayatı zehir etmeye devam edecek. Bu saldırları püskürtmenin yegane yolu birleşik, fiili, meşru mücadeleden geçiyor.”