Bu yıl 8'incisi gerçekleşen Uluslararası Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nda usta müzisyen Cahit Berkay'a "Büyük Şükran Ödulü" verildi.

Duygulu anların yaşandığı törende gözyaşlarını tutamayan usta müzisyen Berkay, ödülü hayatının en anlamlı ödülü olarak tanımladı. Bugüne kadar kendini çalgısı ya da müzisyen olarak tanıttığını belirten Berkay, "Bu ödülle birlikte artık ben bir sanatçıyım" dedi. 

Anadolu'daki en büyük sanat buluşması olarak kabul edilen festivalde ilk kez bir duayen sanatçıya bir ödül verilmesi kararlaştırıldı. Sanat yaşamı boyunca yüzlerce ödül aldığını belirten usta müzisyen, bir köy meydanında, toplumun her kesimini temsil eden insanların fikir birliğiyle bir ödülün kendisine takdim edildiğini söyledi ve "Bu ödülün benim için anlamı çok büyük" dedi.

Tören öncesi izleyenlere Berkay'ın müziklerini yaptığı filmlerden bir kesit sunuldu. Selvi boylum al yazmalim, Öğretmen, Sultan, Ateş Böceği, Devlerin Aşkı, Dıla Hanım, Çiçek Abbas, Çöpçüler Kralı gibi filmlerin müziklerini yapan Berkay bugüne kadar 198 filmin müziğine imza attı.

Cahit Berkay tören sonrası, aralarında merhum sanatçı Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'nın da bulunduğu Moğollar grubu eşliğinde bir konser verdi.