Doğal ve bitkisel bir hayat yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değildir.Doğal yaşayabilmek için hayatınızda köklü değişiklikler

yapmanız gerekmektedir. Bu tıpkı ticari hayata da sirayet etmiştir.Mesela organik çamaşır deterjanı üreten birkaç firma varken, kimyasal çamaşır deterjanı üreten, bilinen bilinmeyen onlarca bitkisel deterjan firması var. Bu tamamen ticari bir strateji ve yönelmedir.

Kimyasal deterjan üretmek çok daha ucuz ve etkili sonuçlar vermektedir. Fakat maalesef ciddi derecede öldürücü etkileri bulunmaktadır. Ülkemizde ve dünyada kanser vb. büyük hastalıkların artmasının ana nedenlerinden bir tanesi de maalesef bu durumdur. Çünkü hiçbirimiz artık doğal yaşamıyoruz. Doğal yaşamak bir kenara üstüne bir de kimyasal ürünleri kullanıyoruz. Bu kimyasal ürünler kimi zaman deterjanla kimi zaman elbiseden kimi zaman da yiyeceklerimizden gelmektedir. Organik deterjan kullanarak kimyasal temizlik ürünlerine dur demeye başlayabilirsiniz. Organik çamaşır deterjanı bir çok kimyasal ürün gibi elbisenizde bozarma veya renk atma gibi durumlar yaşatmaz.

Organik çamaşır deterjanı cildinizde alerjik reaksiyonlar göstermez ve tehlike oluşturmaz. Ama kimyasal ürünlerin hemen hepsinde bu riskler vardır.

Kimyasal temizlik ürünleri aldığınız zaman dikkat edin hepsinin üstünde tehlike durumları anlatan uyarılar bulunmaktadır.

Çünkü kimyasal temizlik ürünleri bünyelerinde çok ağır kimyasal elementler bulundurur. Bunun sebebi çok derinlemesine temizlik yapabilme yetisini kazandırmaktır. Bu uyarılardan bu ürünlerin ne kadar tehlikeli ve riskli olduklarını anlayabilirsiniz.

Organik deterjan bu tehlikelerin dışında ailenizde bulunan küçük yaştaki çocuklar için de risk oluşturmaz. Geçtiğimiz günlerde canlı bir olaya şahit oldum. Bir tanıdığım organik çamaşır deterjanı kullanıyor. Evdeki ufaklık kaşla göz arasında bu deterjandan biraz içiyor.

Deterjanın üstünde içilirse ne olur diye uyarılar aramaya başlandı. Herhangi bir uyarı vs. görülmeyince hemen firmayı aramış ufaklığın annesi.

Firmanın söylediği gayet nettir ve şöyle demiştir: “Çocuğunuz için herhangi bir zararı yoktur, endişelenmeyiniz”. Tabi bunu duyan anne rahat bir nefes alır.

Bir hayal edin bakalım şimdi. Organik deterjan yerine bir kimyasal çamaşır suyu içseydi bu çocuk ne olacaktı ? İşte kimyasal temizlik ürünlerindeki bu ciddi tehlikeyi görmek gerekiyor.