Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, resmi rakamlara göre 41 bin 150 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının geç başlaması iktidarın yardımları engellemesi tartışmalara neden oldu.

Depremin ilk anından itibaren Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’in çabaları takdirle karşılandı. Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent’in öne çıkması iktidara yakın medya tarafından eleştirildi ve Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent hedef gösterildi.

Babala TV sahibi Oğuzhan Uğur'un "Baraj patladı" paylaşımı sonrası hakkında soruşturma başlatılmış, Uğur yetkili makamlarca iddiayı doğrulattığını savunmuştu.

Söylemezsem Olmaz canlı yayınında adeta ateş püsküren Bircan Bali'nin Oğuzhan Uğur hakkındaki sert sözleri dikkat çekti.

“Baraj Patladı” tweetinin üzerinden günler geçmesinin ardından "Söylemezsem Olmaz" programında Bircan Bali, Oğuzhan Uğur hakkında açıklamalarda bulundu:

"Oğuzhan'ın tweetini gördüm afet bölgesinde çalışan arkadaşımı aradım. 'Şu anda burada baraj patladı deniliyor. İzdiham var. Hepimizi uzaklaştırdılar. Çalışmaları durdurdular. Baraj patlaması yok' dedi bana. Enkaz altından ses geliyorken çalışmalar durdurulmuş. Allah bunun hesabını sorar. Büyük infiale, büyük bir kıyamete sebep oldun. Bunu ödeyeceksin! Orada izdiham olmuş, birbirini ezen olmuş. Kalp krizi geçirmişler...

Her şeyi çok iyi biliyorsun ya. Önüne gelen herkesi eleştirdin. Ben de dahil. Günlerce, saatlerce. Ağzımı açıp cevap vermeye tenezzül dahi etmedim. Ama bu kamuyu ilgilendiren milli bir konu. Sen böyle yalan haberi bu kadar üstünkörü geçemezsin. Hayır! Hesap vereceksin! İfade vermeyeceksin, hesap vereceksin çıkıp! Dünyaları götürdünüz. Dünyaları yediniz, yuttunuz banane helal hoş olsun. Seni tıklayanların problemi. Burada hesap vereceksin. Orada ses gelen bir bebeği bıraktıysa senin yüzünden ekipler, hesap vereceksin Oğuzhan!"