İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım seçim çalışmasını Bahçelievler’de katıldığı bir toplantıda gündemi değerlendirdi.

Yıldırım, konuşmasında ‘ekonomik kriz’ vurgusu yaptı.

Katıldığı etkinlikte projelerini anlatan Yıldırım, “Şimdi diyorsunuz ki ekonomik sıkıntı var, bu adam neden bahsediyor?” diyerek, şunları söyledi:

“İşsizlik var, ekonomik sıkıntı var. Onda da haklısınız ama bunlar geçici şeyler. Unutmayın biz bunu ilk defa yaşamıyoruz. Biz 2008 krizini yaşadık, 17-25 Aralık’ı yaşadık, 15 Temmuz’u yaşadık, Gezi olaylarını yaşadık. Hepsinin üstesinden geldik mi? Yine bu sıkıntıların üstesinden gelecek kadrolar biziz, AK Parti’dir, Cumhur İttifakıdır. Onun için hiç merak etmeyin. Her şey daha güzel olacak. El ele vereceğiz birlikte çalışacağız, birlikte bu şehri gurur duyacağınız bir şehir haline getireceğiz. İstanbul zaten güzel bir şehir. İstanbul’un trafik, park ve yeşil alan sorunu var. Bütün bunların projelerini hazırladık, inşallah yakında, iş size bağlı, ‘tamam’ derseniz ‘bismillah’ deyip işe başlayacağız.”

Yıldırım konuşmasına, “İnşallah sizin desteğinizle göreve gelirsek, bu ekonomik krizden çıkmanın yolu da İstanbul’un ekonomisini büyütmekten geçiyor. İstanbul’da gencimize daha çok iş bulmaktan geçiyor. 16 yıllın tecrübesini kullanarak, İstanbul’u dünyanın sayılı şehirleri arasına kurmaya karar verdik” diyerek devam etti.