Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarında incelemelerde bulundu. Yaklaşık 4 saat denizden inceleme yapan Bakan Kurum, Bodrum’daki tartışılan The Bo Viera projesinin de aralarında bulunduğu 8 projenin mühürlendiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Bodrum’da kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Muğla'nın Bodrum yarımadasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşma ve çevre temizliğine ilişkin denetimlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Durdurulan projelerin Epique island, Bo viera, Nef Gökçebel, Mandarin, Varyap Yalikavak, Le Chic Gümbet ve Four Seasons projeleri olduğu öğrenildi.

Kurum’un verdiği bilgilere göre imar planına ve yapı ruhsatlarına aykırı yapılaşmanın olduğu projeler, Yalıkavak’ta 75 konut, Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut, Gölköy’de 116 konut, Yalıkavakta 350 konut, otel ve kıyı yapıları, Göktürkbükü’nde 50 adet konut ve otel, Yalıkavak 70 adet konut Gümbet’te 131 konut ve Yalıçiftlik’te 400 adet konuttan oluşuyor.

YIKIM VE PARA CEZASI

Toplamda 1611 konut ve 4 otel inşaatının durdurulduğunu söyleyen Murat Kurum, “İmara ve yapı ruhsatlarına aykırılıkların giderilmesi için firmalara bir ay süre verildi. Eğer giderilmezse biz valilik aracılığıyla gidereceğiz. İmar Kanunu gereği yıkım ve para cezası uygulaması da yapılacak” dedi.

Muğla’da da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ve mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini kaydeden Kurum, “Doğal güzelliklerimizi bozacak yapılara müsaade etmeyeceğiz. Müsaade edenlere de gerekli her türlü cezai işlem yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: anterhaber.com