Roma'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Mario Draghi, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile de görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın Roma’da düzenlenen G20 zirvesindeki günlük programını açıkladı. Açıklanan programa göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Roma’da saat 12.10’da görüşecek. Görüşmenin 20 dakika sürmesi planlanıyor.

Yaşanan büyükelçi krizinin ardından ilk kez bir araya gelecek olan iki liderin, Osman Kavala krizi yanı sıra, Türkiye ile savunma ilişkileri ve F-16 konularını da ele alması bekleniyor.

Üst düzey yetkili, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Erdoğan tutumunda ısrar edip büyükelçileri sınır dışı etseydi toplantıyı yapacağımızı bile düşünmüyordum” ifadelerinde bulundu. İsmini açıklamayan yetkili ‘Kesinlikle Başkan, ileriye dönük bu tür krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmamız gerektiğini belirtecektir’ dedi.

VOA'nın aktarımına göre ise,  Amerikalı bir yetkili, Biden- Erdoğan görüşmesine dair, “Biden, Erdoğan’a, ‘krizlerden kaçınmamız gerektiğini’ ve aceleci adımların ABD-Türkiye ittifakına yarar sağlamayacağını söyleyecek. Türkiye ile savunma alanındaki ilişkiler ve (Ankara’nın) F-16 uçakları talebi görüşmede ele alınacak” açıklamasında bulundu.