265 gündür komada yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın durumu ağırlaştı. Elvan ailesi, "Berkin hepinizin evladı" diyerek Okmeydanı Hastanesi'ne dayanışmaya çağırdı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombası kapsülüyle başından vurulan ve 265 gündür Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı hayata tutunmaya çalışan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın durumu ağırlaştı.

Berkin'in bugün öğle saatlerinde kalbinin durduğu ve doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldığı bildirildi.

Hayati riski yüksek olan Berkin'in ailesinin Twitter hesaplarından paylaştığı mesajda "Berkin Elvan'ın son durumu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapmak için Tabipler Birliği'nden heyet istedik. Heyet Salı günü geldi. Berkin, 25 Şubat günü ağır bir enfeksiyon geçirdi. Sonrasında yineleyen epilepsi nöbetleri oldu. Son iki günde bazı iniş çıkışlar oldu genel durumunda. Şu an tedbir amacıyla 24 saat uyutuluyor" denildi.

Sosyal medyada bu haberin yayınlanmasının ardından çok sayıda kişi, Elvan Ailesi'ne destek olmak için Berkin'in uyutulduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti. (ANF)