BDP tarafından Cizre'de düzenlenen "Öcalan'a özgürlük, siyasi soykırıma son" mitinginde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan " Çatışmasız bir bahar istiyorsanız, bu yasaları Meclis'e getirmeyin. Aksi takdirde bu bahar çok kötü geçecek" dedi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından başlatılan "Öcalan'a özgürlük, siyasi soykırıma son" kampanyası çerçevesinde düzenlenen mitinglerin startı Cizre'de verildi.

Alkış ve zılgıtlar eşliğinde sahneye gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kürt kadınlarının soğuk kış günlerinde bile direnmeyi yaşam biçimi haline getirdiğini belirterek, böylesine yağışlı havada toplanan Botan kadınlarını selamladığını söyledi. Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nde alınacak olan kararları şimdiden Cizre'den selamladıklarını söyleyen Aydoğan, "Cizre Serhildanların kentidir. 12 Eylül askeri rejimi ülkede etkiliyken Cizre'de Bêrîvan isimli Kürt kadını öncülüğünde direnişler yapılıyordu. Kadınların yaptıkları direniş dalga dalga Türkiye'ye ve dünyaya yayıldı ve Kürt kadının direnişi dünyaya örnek olmuştur" diye konuştu.

"KCK" adı altında yapılan siyasi operasyonların AKP'nin tasfiye politikası olduğunu söyleyen Aydoğan, "AKP 2009 seçimlerinde yapamadığını KCK operasyonlarıyla yapmaya çalışıyor. Kürdistan'da tek bir belediyeyi bile alamayacaksınız. Bütün Cizre'yi mi tutuklayacaksınız? Haydi sizi görelim. Yüreğiniz varsa yapın görelim" şeklinde konuştu. Şırnak'taki tutuklama furyasının Şırnak'a yönelik hükümetin özel politikalarının sonucu olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Aydoğan, "Şırnak Cumhuriyeti'ni ele geçiremeyeceksiniz. Yarın seçimlerde size göstereceğiz" diye konuştu.

Uluslararası oyunlar sonucu Roj Tv'nin kapatılması için girişimlerde bulunan Türkiye'nin bunu başaramadığını söyleyen Aydoğan, "Kürtler artık öyle örgütlü ve güçlük bir halk ki, siz birini kapatsanız başka birini açacak kadar güçlü ve örgütlüdür. Kürtlerin sesini dünyaya duyuran Roj Tv'yi kapatamazsınız" dedi. Basına yönelik yapılan operasyonlara da değinen Aydoğan, onurlu Kürt halkının üniversitelerde gazetecilik okuyan yüzlerce onurlu evlatlarının olduğunu ve yarın tutuklu gazetecilerin yerini dolduracaklarını söyledi.

TECRİT YASALARI İÇİN UYARI


Son olarak tecridin 6 ayı geride bıraktığının altını çizen Aydoğan, "Artık koster bozuk, hava şartları kötü diye söyleyecekleri yalan kalmamıştır. Şimdi de biz göndermiyoruz diyorlar. Yeni yasa değişikliğiyle tecride kılıf uydurmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Cizre'den kadın duyarlılığıyla Erdoğan'a seslendiklerini söyleyen Aydoğan, "Bahar gelirse beraberinde çok şey getirecektir. Çatışmasız bir bahar istiyorsanız, bu yasaları Meclis'e getirmeyin. Aksi takdirde bu bahar çok kötü geçecek. Sadece ölen Kürt evlatları olmayacak. Emekçi Türk halkının evlatları da ölecektir. Sizlere şimdiden yaptığımız bu uyarıları dikkate alın. Bu yanlışlardan vazgeçmezseniz sizleri bu halka havale edeceğiz" dedi.

"Kürt kadınları neden Öcalan'ı bu kadar çok seviyor?" diye soranlara da cevap veren Aydoğan, "Öcalan olmasaydı Kürt kadını bugün bu kadar özgür olmazdı. Bir mücadelenin içinde kadın varsa o mücadeleden korkun. Çünkü bir mücadele kadın öncülüğünde yapılıyorsa, o mücadelenin başarılı olmama ihtimali yoktur" diye konuştu. (anf)