Gerek makam bayrağı gerek flama olsun bayrağın formu değişse de değeri değişmemektedir. Bir ülkeyi, topluluğu, makamı ya da kuruluşu temsil eden bayraklar, temsil ettiği grubun simgelerine yer verir. Saygınlık bakımından önemli bir yere sahip olan bayrakların yıpranmadan muhafaza edilmesi son derece önemlidir.

Gönder Bayrak Nedir?

Her milletin, topluluğun ve kuruluşun kendilerine ait birer gönder bayrak niteliğinde bayrakları bulunur. Ait olduğu topluluğu temsil etmek adına kullanılan bu bayraklar, özellikle önemli günlerde göndere çekilir. Sabitlenmiş bir direğin en tepe noktasına çekilmek üzere kullanılan gönder bayrakların imalatı, kaliteli kumaşlar kullanılarak yapılmalıdır. 

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Bir ülkeyi, kurumu ya da topluluğu temsil eden gönder bayrak, resmi günler başta olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır. Akla gelen ilk kullanım şekli, resmi kurumların binaları önünde, o kurumu ya da bağlı olduğu ülkeyi temsil etmek adına, sabit bir şekilde kullanılıyor oluşudur. Bunun yanında, benzin istasyonlarının önünde, firmaların çeşitli projelerini gerçekleştirmek üzere bulundukları alanlarda da gönder bayrak kullanımı söz konusudur.

Gönder Bayrak Çeşitleri

Gönder bayrak çeşitleri bağlı olduğu topluluğa ve kullanım amacına göre çeşitlilik gösterir. Ülke bayrağı, okul bayrağı, firma bayrağı, özel şirket bayrağı ya da sivil toplum kuruluşlarının bayrakları olmak üzere çeşitlilik gösterir. Standartlara uygun olarak, kaliteli malzeme kullanımıyla kötü hava şartlarından etkilenmeyen kaliteli bayrak çeşitlerine Bayrak Dünyası firması aracılığıyla erişim sağlayabilirsiniz.

Makam Bayrağı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Önemli makamları temsilen, o makamın logosunun ya da sembolünün basılı olduğu bayrak çeşitlerine makam bayrağı denir. Yaygın kullanım şekli olarak makam bayrağının bulunduğu alanın yanında genellikle Türk Bayrağına da yer verilerek önemli ve güçlü bir izlenim kazanılır.

Ait olduğu kurumu temsil eden makam bayrağı üniversitelerde, emniyet müdürlüklerinde, yönetici odalarında, başbakanlık makamlarında ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde kullanılır.

Makam Bayrağının Kaç Çeşidi Vardır?

Makam bayrağı farklı durumlara göre çeşitlilik gösteren modellere sahiptir. Kullanılacak mekanın ölçülerine göre üretimi sağlanan makam bayrakları, ebat bakımından çeşitlilik gösterir. Ait olduğu kurum için önemli bir yere sahiptir.

Flama Bayrak Nerelerde Kullanılır?

Genellikle dış mekanlarda kullanımına sıklıkla rastladığımız flama bayrak hakkında bilinmesi gereken iki önemli nokta vardır. Bunlardan ilki, dış mekanlarda kullanılıyor olması nedeniyle bu bayrakların yıkanabilir kumaşlardan imal edilebiliyor olmasıdır. Bunun yanı sıra, genel bayrak ölçülerinden daha küçük olarak imal edildiği için bu bayrakların üzerinde yer alan logoların okunabilir olması gerekmektedir.

Flama bayrak modelleri, yüksek çözünürlüğe sahip logo işlemelerine sahiptir. Bunun yanı sıra kullanılan kumaş türü, bayrakların yıkanabilmesi için de oldukça elverişlidir.

Flama Bayrak Fiyatları Nelerdir?

Müşteri tarafından talep edilen noktalar doğrultusunda üretimi yapılan bayrakların, taleplere göre fiyatı belirlenmektedir. Flama bayrak fiyatları, boyutlarına ayrıca işçilik özelliklerine göre çeşitlilik gösterir.