İstanbul Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilen Levent Üzümcü için bugün (9 Ekim) Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde sanatçılar basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Tilbe Saran okudu. Saran, Şehir Tiyatrosu’nun 20 yıllık oyuncusu ve İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) Başkanı Levent Üzümcü’nün Haziran İsyanı sırasındaki duruşu ve 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal’da yaptığı konuşma ile “siyaset yaptığı” gerekçesi bahane edilerek “bir daha memuriyete dönmemek üzere” Büyükşehir Belediyesi Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ağustos ayında Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildiğini aktardı.

Saran alınan kararın tamamen siyasi olduğunu “taraf olmayan bertaraf olur” mantığı ile alındığını ifade etti. Anayasa’nın 26. maddesinden düşünce özgürlüğünden bahsedildiğini vurgulayan Saran, kararın hem usül hem esas yönünden hukuki hatalarla dolu olduğunu ifade etti.

Devletin halkı için var olduğunu belirten Saran, devletin sadece bir partinin yandaşları için değil ülkenin tüm insanlarının huzuru ve güveni için var olduğunu söyledi.

Saran, son olarak Edip Cansever’in şiirinden alıntı yaparak “Gülmek bir halk gülüyorsa gülmektir” dedi.

Basın açıklamasının ardından Levent Üzümcü, bugün hukuki süreci başlattıklarını, tüm hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. (Senika.Org)