Meliha Gündüz –ANF / Mersin

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Mersin’de kutlanan Barış Mitingi davalık oldu.

 

Barış Mitingi tertip komitesi üyeleri Şevket Dağ, Nesim Çokşen, Mehmet Reşit Ertaş, İhsan Zengin, Şevket Dağ, Ahmet Tekir, Cüneyt Takuş ve Ali Sakat hakkında Barış Mitingi’nde, “Tarih bilinci sıfır başbakan” yazılı pankart açılması ve pankartta Recep Tayip Erdoğan’ın resmindeki burnunun oynatılarak büyütüldüğü” gerekçesiyle hakkında dava açıldı.

 

HER BİRİ İÇİN ÜÇ YIL

Başbakana hakaret ettikleri iddiasıyla tertip komitesi üyelerine ayrı ayrı 3’er yıl hapis cezası istenen iddianame Mersin 8 Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Dava 23 Mart’ta görülecek.

 

“MİTİNG GÜNÜ DİDİK DİDİK ARANDIK”

Mitingin Tertip Komitesi Başkanı olduğu için hakkında dava açılan Şevket Dağ, “Miting günü polisler miting alanının her yerini aradılar, ayrıca tertip komitesi başkanı olduğum halde ben de aranarak mitinge alındım. Herkes didik didik aranarak mitinge alınmıştı o pankartı biz görmedik, ayrıca o gün o pankartı gören polisler pankartı kaldırmamız için de bize herhangi bir uyarı yapmadılar” dedi.

 

“BAŞBAKANI ELEŞTİRMEK DE SUÇ OLDU”

"Bu davayla anlaşıldı ki başbakanı eleştirmek de suç haline gelmiştir” diyen Dağ, barış, emek ve demokrasi mücadelelerinden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.