Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'da TİKA projelerinin açılış töreninde, Soma faciasına ilişkin Halk TV'de yayınlanan programda, "Ölen işçiler AKP'nin parayla mitinge taşıdığı işçilerdi. Olan biten müstahaktır denilebilir" diyen Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'i ağır bir dille eleştirdi.

Erdoğan, "Biz vicdan sahibiyiz. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerlerityle yakından alakası olmayan bazı tipler de onlar buna buna müstehatır diyecek kadar seviyesizdirler" dedi.

"Bu yazıyı yazanların patronları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor" ifadesini kullanan Erdoğan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a seslenerek, "Bir diğeri de kalkıyor çok çok ahlaksızca ifade kullanıyor. Bu yazıyı yazanların patronları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor" diye konuştu.

Erdoğan, bir başka Hürriyet yazarı Yazgülü Aldoğan'ı da hedef alarak, "Sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun. Kimse müstehaktır diyemez. 'Bunlar ne gazidir ne şehittir' diyenleri yanında barındıranlar bu zihniyettedir. Bunları yanında barındıramazsın" ifadesini kullandı.