Başbakan Davutoğlu, Bulgaristan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sonrasında yaşananlara dair de konuştu. 

Davutoğlu, kendisine yöneltilen "Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrasında bazı görüntüler ortaya çıkması; yeni bir operasyon hazırlığı mı var? Öğretmenlere yönelik gönderilen mesajlar, bölgeyi terk etmesi; öğrencilerin durumu ne olacak? Bölge halkı için bir rehabilitasyon yapılacak mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:


TERÖR YOK OLANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

"23 Temmuz'da Suruç ardından Ceylanpınar saldırıları sonrasında PKK'ya, DEAŞ'a ve DHKP-C ye karşı gösterdiğimiz mücadele bazılarının iddia ettiği gibi 2 Kasım seçimleriyle ilgili olmayıp kararlı bir şekilde bütün Türkiye'de terör yok edilene kadar devam edecek. 

Sur'da, Lice'de bir takım faaliyetler içine girdi PKK. Özellikle Cizre, Dargeçit hattında halkı devletle karşı karşıya getirecek faaliyetler gösterdiler. Bu konuda da biz kararlı bir tutum takıldık. Ve bazı ilçelerimizde son derece başarılı operasyonlar yapıldı. Dün Silopi ve Cizre'de sokağa çıkma yasağı bu çerçevede ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi de teröristlerin herhangi bir şekilde sivil halkı katletmesine sebebiyet verecek şekilde bir ortamın doğmamasını sağlamak. İnşallah Cizre ve Silopi'de de bu güvenlik ortamı tesis edilecek.

iLÇELERİMİZ SURİYE VE IRAK GİBİ OLMAYACAK

Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık, görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık ama belli ilçelerimizi Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize verilen talimat açıktır. Bu ateş çemberinin içinde vatan toprağının her bir karışını özgürlük alanı içine getireceğiz. O bakımdan Cizre ve Silopi başta olmak üzere yapılan operasyonlar terör örgütüne yöneliktir, sivil halkımıza özellikle seslenmek istiyorum; bu terör örgütüne karşı seslerinizi yükseltin. Normal şartlara bir an önce geçilebilmesi için de güvenlik birimlerimizle işbirliği halinde kendi şehirlerinizi, mahallelerinizi birlikte koruyun. 

Okullara gelince, işte bu soruyu şimdi HDP'lilere sormak lazım o okullar oradaki masum ve gözleri ışıl ışıl parlayan çocukları yetiştirmek için. O okullar, çocukların dağa çıkıp heba olmaları için değil. TBMM'ye sizler gibi gelip siyaset yapabilmelerini sağlamak içindir, sizler gibi siyaset yapmalarını değil, gelip siyaset yapmaları için. Ama umarım o çocuklar gelip böyle terör siyaseti yapmayacaklar. 

Şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o çocuklarımızın hepsinin geleceğine sahip çıkacağız ama teröre taviz vermeyeceğiz." (CNN Türk