Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Hz. İsa’nın doğum günü vesilesiyle başta Kürdistan olmak üzere, Irak ve tüm Hıristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

 
Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi: "Irak ve bölgemiz çok şiddetli bir terör saldırısı altındayken, en temel görevimiz olarak, farklı millet ve dinlerin bir arada yaşamasını engelleyecek hiçbir şeye izin vememeliyiz. Ancak maalesef Irak topraklarında yaşayan Hıristiyanlar inkar edilmekte, kentlerde, köylerdeki tarihi yerleri IŞİD tarafından yok edilmektedir. Ninova Eyaleti’ndeki Hıristiyan kardeşlerimiz de IŞİD’in elinde esirdir."
 
Barzani, Hıristiyan vatandaşların yeniden topraklarına dönmesini umut ettiğini beliterek "Allah’a şükürler olsun ki teröristler Peşmerge Güçleri’nin sayesinde yenilmiştir. En kısa sürede Hıristiyan kardeşlerimiz doğdukları topraklara dönecektir. IŞİD’den sonra bu tür feleketlerin tekrarlanmaması için Kürdistan halkı ve diğer halkların barış ve kardeşlik içinde yaşamasının zemini yaratılmalıdır’" dedi.
 
Barzani, Hıristiyan vatandaşlara "Tüm Hıristiyan kardeşlerimiz bilmelidir ki Kürdistan sizin ülkenizdir. Biz hep birlikte özgürce yaşayacağız’" mesajı verdi.

Barzani mesajının sonunda, "Bu yıl Noel Bayramı’nın huzur ve barış içerisinde kutlanmasını diliyorum" dedi. (BasNews)