İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu’nun, 18 Ocak'ta internet üzerinden sigorta satışını hedefleyen yeni bir sigorta şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Böylece Soylu ailesi, son dönemde artan internet üzerinden sigorta satış pazarına adım attı. Şirketin faaliyet konusu içinde “e-sigorta hizmetleri sunmak” başlığı yer aldı.

Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin kuruluş sermayesi ise 100 bin TL olarak belirlendi. Şirket hisseleri, Süleyman Soylu ve oğlu arasında eşit olarak bölündü.

Şirketin yüzde 50 ortağı Engin Levent Soylu bir yıllığına şirket yönetim kurulu başkanı seçildi. Resmi kayıtlarda; “Beheri 100,00 Türk lirası değerinde 500 adet paya karşılık gelen 50 bin Türk lirası Süleyman Soylu tarafından nakdi olarak taahhüt edilmiştir” bilgisi yer aldı.

Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin adresi ise ailenin 1996’da kurduğu Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri ile aynı yer olarak belirlendi.

'YAZICININ SİGORTA POLİÇESİNİ KESMESİ HOŞUMA GİDER'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili açıklama yaparken; sözü sigorta şirketine getirerek, "Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum” demişti.

ŞİRKET SEDAT PEKER’İN HEDEFİNDE

Sedat Peker, yayınladığı 9. videoda, Süleyman Soylu'nun sigorta şirketi hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Peker, şöyle demişti:

“Şirketin yüzde 5 bin 700 büyümüş. 57 kat büyümüş. Erdal baba araba getirdiğinde 20 sene önce, sigortalattığında 'Erdal baba' diyordun. Şimdi Erdal baba lazım değil ki... Bütün holdingler sende. Ben yurtdışına gitmeden önce odanda misafir ettiğini anlatacağım.”

Suç örgütü lideri Sedat Peker daha önce de THY'nin sigorta işlerini Süleyman Soylu, Engin Levent Soylu ve Hamdiye Soylu’ya ait Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri şirketinin yaptığını iddia etmişti.

Bunun üzerine Engin Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, "Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin ne THY ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir” denilmişti.

Kaynak: ANKA