İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve 3 gün sürdükten sonra ancak kontrol altına alınabilen orman yangınında kullanılmaması nedeniyle gündeme gelen “THK uçakları”na dair tartışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hükûmetimize siyasi saldırı var, THK siyasetin oyuncağı olmuş" dedi. Teşkilatının THK'nın uçakları ile uçmak istemediğini dile getiren Pakdemirli, "Kim uçmak istiyorsa uçsun, benim THK'ya bir lira borcum yok" ifadesini kullandı. 

Pakdemirli, THK’nın Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olduğuna dair açıklamasıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“21 uçak varmış. Hani nerede? Altı uçak var üçünün içine kuşlar yuva yapmış. Vizontelede kaputu açınca ‘Baba motor yok’ diyor ya. Aynen öyle. Hükümetimize yönelik siyasi bir saldırıyla karşı karşıyayız.Kediye ciğer emanet etmek gibi, kendi bakımlarını yapamıyorlar. Bu sene 4 milyon Euro vermedik diye mi böyle oldu? THK'nın finansal koşullarından hükûmetimiz sorumlu değil. THK, siyasetin oyuncağı olmuş.”

BAKIM YAPMIYORLAR

‘Kediye ciğer emanet edildiğini’ söyleyen Pakdemirli, THK’nın bakımlarını yapamadığını belirterek, “THK’nın uçuşa elverişlilik sertifikalarına 30 yıllık pilot olarak ben de güvenmiyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan, şöyle devam etti: “Bugünkü şartlar içinde işimize yaramayan bir filo var. THK’nın içinde bulunduğu finansal koşullardan hükümet sorumlu değil. Naçar durumdalar ama bundan hükümet değil daha önceki başkanlar sorumlu.”

Basında çıkan, orman yangınlarıyla ilgili haberler için, “Muhalif medya yazmadan katip okumadan alim” diyen Pakdemirli, yangınların yarısına yakınının nedenini belirleyemediklerini bu konuda içişleri bakanlığıyla ortak çalıştıklarını söyledi.