Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin bugünkü kabine toplantısında son halini alması bekleniyor.

Geçen hafta cumhurbaşkanlığında yapılan iki ayrı toplantıda, işverenler ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin talebi doğrultusunda düzenlemeye son da yaş koşulu konulması için prensip kararı alınmıştı.

Bugünkü toplantı öncesi dikkatlerin çevrildiği Nebati, bir gazetecinin "EYT düzenlemesi Hazine'ye takıldı deniliyor. Siz karşı mı çıktınız, o yüzden mi yaş şartı geliyor?" sorusuna, gülümseyerek küçümseyici bir tavırla "EYT?.. EYT mi?" yanıtını verdi.

AĞBABA: YAŞ İÇİN NABIZ YOKLUYORLAR

Nebati'nin tavrına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Nebati milyonları ilgilendiren bir konuyu kendince küçümsüyor, ilk kez duymuş gibi yapıyor. Gerçi ilk kez duymuş bile olabilir, öyle bir vasıfsızlık... Milyonlarca EYT'liye emeklilik sözü verip şimdi yeniden yaş şartı öne sürmek için nabız yokluyorlar. EYT en kapsamlı şekilde çıkana kadar bu konu kapanmayacak! Siz yapmasanız dahi biz bu kanunu çıkaracağız" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da, Nebati'ye tepki gösterdi. Enginyurt, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"EYT ne?.. Gözünün ışığı sönmüş, milletin umutlarına çökmüş Nurettin Nebati. "EYT Hazineye takılmış" sorusuna "EYT ne?" diye cevap veriyor Nebati efendi! EYT'liler ne olduklarını gösterecek size. EYT ne öyle mi? Senin gibi bakana yazıklar olsun."

Sosyal medyadan da yüzlerce EYT'li Nebati'nin tavrını eleştiren paylaşımlar yaptı.