28. dönem milletvekillerinin ve 13. cumhurbaşkanının oylandığı seçimlerin ardından resmi olmayan kesin sonuçlar YSK tarafından ilan edildi.

Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı bileşenleri oluştururken cumhurbaşkanı seçimi ikinci turda, 28 Mayıs 2023 tarihinde devam edecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Bahçeli, MHP’yi tercih etmeyen milliyetçi seçmenlerin konjoktürel davrandığını söyledi.

İLERİ DEMOKRASİ

Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli, seçimlere gösterilen yüksek katılımı takdir etti, “Türkiye’nin ileri ve yüksek demokrasi standardına ulaştığı taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak sağladığı bir gerçek olarak belirginlik kazanmıştır. Seçimlere katılım takdir edilecek düzeyde gerçekleşmiştir. Türk milleti iradesini ve yeni yüzyıl özlemlerini sandığa yansıtmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ADRESİ MHP’DİR”

Milletvekili seçimlerinde gösterdikleri başarıyı cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da devam ettireceklerini savunan Bahçeli, partisine gelmeyen milliyetçi oylara ilişkin, “Unutulmamalıdır ki Türk milliyetçiliğinin, milli kucaklaşma ve kardeşlik hissiyatının adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Hiç kimse konjoktürel oyların akışını yanlışa yormamalı, kendisine güç vehmetme yanılgısına kapılmamalıdır” ifadelerini kullandı.