MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa'da "Aday Belli Karar Net" mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anket şirketlerini eleştiren Bahçeli, “Bizim anketlerimiz maaşa bağlanmış şirketler değil, A’dan Z’ye Türkiye’dir. İman varsa imkan vardır” dedi.

HDP’ye ‘bakanlık’ tartışmalarına değinen Bahçeli, “Ahtapotun 6 ayağı bellidir, diğer iki ayağı HDP ile emperyalizmin ana unsurlarıdır. Zillet İttifakı’nın içinden en azında dürüst açıklamalar yapanlar da vardır. HDP’nin desteği ile büyükşehirleri kazanan belediyeler şimdi HDP’ya bakanlık açıklaması yapmaktadır. Bu zillete Türk milleti izin veremez. CHP’nin adımı taktikseldir, kurnazca bir manevradır. Gizli ajandaları, gizli gündemleri HDP ile ittifak kurmaktır. HDP'ye bakanlık vermek demek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara da yerleşmesi demektir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan hükümetine seslenen Bahçeli, “Ayranımız kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar; denize dökülmeyi tekrar canları çekiyorsa sadece bize söylesinler, alayını Allah’ın izniyle götürürüz. Ege’nin bir yakasından diğer yakasına ulaşmak bizim için çocuk oyuncağıdır. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi; nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

''Bursalı kardeşlerimizin yanı sıra Çanakkaleli, Bilecikli, Yalovalı kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Geçen hafta Sivas muazzam bir açık hava toplantısına şahit oldu, birilerinin uykuları kaçtı.

Kim hangi tuzağı kursun ayrışmayacağız, ayrılmayacağız. El ele gönül gönüle kızıl elmaya doğru ilerleyeceğiz. Mutlaka Allah'ın izniyle başaracağız. Taviz vermeyeceğiz, tembellik göstermeyeceğiz, mutlaka kazanacağız.

Bizim anketlerimiz maaşa bağlanmış şirketler değil, A’dan Z’ye Türkiye’dir. İman varsa imkan vardır. İrade varsa ihanet tutunamayacaktır. Zafer sabredenlerin inananların sadık yâridir. Öyle bir cevap veriniz ki 7 düvel ne oluyor Bursa’da diye endişeye kapılsın.

Adayımız Erdoğan’dır. Zalimlere karşı aynı siperdeyiz.

'HDP'YE BAKANLIK' TARTIŞMASI

Ahtapotun 6 ayağı bellidir, diğer iki ayağı HDP ile emperyalizmin ana unsurlarıdır. Zillet İttifakı’nın içinden en azında dürüst açıklamalar yapanlar da vardır. HDP’nin desteği ile büyükşehirleri kazanan belediyeler şimdi HDP’ya bakanlık açıklaması yapmaktadır. Bu zillete Türk milleti izin veremez. CHP’nin adımı taktikseldir, kurnazca bir manevradır. Gizli ajandaları, gizli gündemleri HDP ile ittifak kurmaktır. HDP'ye bakanlık vermek demek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara da yerleşmesi demektir.

YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

Dileğimiz Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir an evvel sona ermesidir. Bir çift sözüm de Yunanistan hükümetindedir.

Bir çift sözüm de Yunanistan hükümetinedir Bu ülke yönetimi artık ayağımızın altında dolaşmaktan, damarımıza basmaktan vazgeçmelidir. Taciz ve tahriklerine derhal son vermelidir. Dünyadan Türkiye’nin derhal kınanmasını isteyen Yunanistan hükümetinin Avrupa’nın Ukrayna’nın ardından yeni bir savaş riski ile karşıya kalacağını öne sürmesi ateşle oynamaktır.

Üzerinde haksız ve hukuksuz şekilde oturduğu adalar helal-i hakkımızdır. Ayranımız kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar; denize dökülmeyi tekrar canları çekiyorsa sadece bize söylesinler, alayını Allah’ın izniyle götürürüz. Ege’nin bir yakasından diğer yakasına ulaşmak bizim için çocuk oyuncağıdır. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi; nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.''