DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 bin 506 lira olarak açıklanan 2023 yılı asgari ücretine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Küfe” benzetmesine tepki gösteren DEVA lideri Babacan, “Bırakın gidin. Mayıs haziranı beklemeyin. İşte Meclis elinizin altında seçim yapmak mümkün. Hemen hemen mart ayında bir seçimi ilan edin ve milletimizin bu ıstırabını bitirin” ifadelerini kullandı.

‘GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 200’

İktidarın “yüzde 99 zam yaptık” diyerek adeta “müjde” verircesine asgari ücreti açıkladığını belirten Babacan, “Bu ülkede gerçek enflasyonun yüzde 200’e yaklaştığını dünya alem biliyor. Çarşıya pazara çıkan herkes, doğal gaz elektrik faturası ödeyen herkes gayet iyi biliyor ki bu ülkede gerçek enflasyon yüzde 200’e yakın” dedi.

Partisinin en az gerçek enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılmasını önerdiğini hatırlatan Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu yapmadınız. Milyonlarca insanı gelir kaybıyla, yoksullukla karşı karşıya bıraktınız. Üstelik bunun adı asgari ücret. Herkes biliyor ülkede çalışanların en az yarısı asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Asgari ücret en az ücret değil, neredeyse ortalama ücret olmuş durumda. Bu önemli bir konu. Sayın Erdoğan’ın bu milleti, 85 milyonu sırtında taşıdığı bir yüke, küfede taşıdığı bir yüke benzetmesi gerçekten kabul edilemez. Eğer bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin ya. 85 milyon sizin sırtınızdaki küfedeki yük değildir. Siz kendiniz artık bu milletin sırtına yük oluyorsunuz. Bırakın gidin. Mayıs haziranı beklemeyin. İşte Meclis elinizin altında seçim yapmak mümkün. Hemen hemen mart ayında bir seçimi ilan edin ve milletimizin bu ıstırabını bitirin."