Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumu öncesinde yaptığı anket sonuçlarını yayınladı.  

Öte yandan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, 'Evet' oylarını açık ara geride gösteren anketleriyle ilgili konuştu.  Özkiraz, "Evet çıkarsa şirketi kapatıp gideceğiz ve bir daha anket yapmayacağız" dedi. 

3-9 Mart arasında 26 il ve ilçede 8 bin 120 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette katılımcılara ‘Bugün, milletvekili genel seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi. Buna göre, katılımcıların yüzde 45 AK Parti, yüzde 31 CHP, yüzde 10.3 HDP, yüzde 9.6 MHP yanıtını verdi.

Katılımcılara yöneltilen ikinci soru ise ‘16 Nisan anayasa değişikliği referandumunda ne yönde oy kullanacaksınız?’ oldu. Katılıcıların yüzde 42.4 ‘Evet’ diyeceğini belirtirken, ‘Hayır’ oyu kullanacağını aktaran katılımcıların oranı 57.5 oldu. 

'EVET ÇIKARSA DÜKKANI KAPATIRIZ'

Anketle ilgili sosyal medyada değerlendirmelerde bulunan Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, "Evet çıkarsa şirketi kapatıp gideceğiz ve bir daha anket yapmayacağız" dedi.