Twitter’da muhalif tavrıyla tanınan ve takipçileri tarafından sevilen şarkıcı Atilla Taş, Bülent Ersoy’la ilgili attığı cinsiyetçi tweet nedeniyle tepki topladı.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştiri içeren mesajlar atan Atilla Taş,  yazdığı mesajlar dolayısıyla kendisine yönelik gelen “Adam olan sanatçıları çağırmışlar kendini adam zannedenleri değil” mesajına cinsiyetçi bir cevap verdi.

Kendisine yönelik bu mesaj dolayısıyla, toplantıya katılan sanatçılardan Bülent  Ersoy’u hedef alan Taş, “Bana diyorlar ki sen adam olmadığın için çağrılmadın. E Bülent Ersoy adammı ki çağrılmış.” diye yazdı. Bu mesajının ardından ise Atilla Taş, "Dünden beri küfür yiyorum engel çakmaktan ellerim ağrıdı hoşgörün ve kendinizi yerime koyun," diyerek kendisini savundu. Taş, gelen tepkilerden sonra attığı mesajları hesabından kaldırdı.

Taş’ın bu tweet’i sosyal medyada tepki topladı; 'ikinci Yıldız Tilbe vakası' olarak nitelendirildi.

Yıldız Tilbe de geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yönelik tepkisinde Hitler'i övmüş, Yahudiler'e yönelik ırkçı söylemlerde bulunmuştu. (Demokrat Haber)