İktidara yakınlığı ile bilinen Asal Araştırma, son anket sonuçlarını açıkladı.

25 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında 26 ilde yapıldığı belirtilen ankette katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

2 bin 147 kişiyle yapılan ankette, “kararsızlar/oy kullanmayacağım/cevap yok/adaya bağlı” yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonraki sonuçları şöyle:

Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 38.8'i tercihini AKP'den yana kullanacağını ifade etti.

Ana muhalefet partisi CHP'nin yüzde 23.2'lik kesimin desteğini aldığı araştırmada HDP'nin oyu yüzde 10.3, İyi Parti'nin yüzde 8.9, MHP'nin ise 7.4 olarak belirlendi.

Şirketin bir önceki anketinde 'diğer' kısmında değerlendirilen ve oy oranı belirtilmeyen Memleket Partisi'ne ise bu ankette katılımcılardan yüzde 4.2 oy çıktı.

Aynı şirketin 2023 Ocak ayında paylaştığı son anketinde AKP'nin oyu yüzde yüzde 39.2, MHP'nin oyu ise yüzde 7.5 çıkmıştı. İyi Parti'nin Ocak anketindeki oyu ise yüzde yüzde 12.3 idi.

Bu sonuçlara göre AKP'nin oylarında Ocak'tan bu yana yüzde 0.4, İyi Parti oylarında 3 puandan fazla düşüş dikkat çekti.

Asal Araştırma, anket sonuçlarını açıklarken anketlerde Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği’ne göre (WAPOR) bir kamuoyu araştırmasında mutlaka verilmesi gerekli olan 'anketin kimin adına yapıldığı, kim / hangi parti / aday tarafından finanse edildiği' bilgilerini ise paylaşmadı.