Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, ilçede durumun çok kötü olduğunu, uzman arama kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını söyledi.

Halk Tv yayınına katılan Kızıldaş, “Birinci depremin vurduğu hasardan çalışmalar yaparken ikinci bir depremle karşılaştık. Malatya’da ciddi şekilde hasar var. Birinci depremde orta hasarlı hale gelen binalar ikinci depremde yerle bir oldu. Kurtarma ekiplerinden binaların altında kalan arkadaşlarımız oldu. Doğanşehir ve Erkenek’te çok ciddi hasar var. İkinci deprem çok daha fazla zarar verdi” dedi.

Ölü sayısını henüz bilmediklerini söyleyen Kızıldaş, “Her geçen saniye artıyor” dedi.

Kızıldaş, hava koşullarının da çok kötü olduğunu belirterek, “Hava soğuk. Yardım ulaşmayan yerler var” ifadelerini kullandı.

Kızıldaş, yollardaki çökmeler nedeniyle ulaşımın da zor olduğu bilgisini aktardı.

Yıkılan bina sayısı hakkında bilgi veremeyen Kızıldaş, şöyle konuştu:

“Birinci depremde Malatya’da 150 civarında bina yıkılmıştı ama ikinci depremden sonra net bilemiyorum. Kayıplarımız da her geçen saniye artıyor. İkinci depremden sonra kaç kişi enkaz altında kaldı bilemiyorum. Durum çok kötü, içler acısı. Her binanın başında uzman kurtarma ekibi de yok. Bu, göçük altındaki kişilere ulaşmanın zaman alması anlamına geliyor.”

Kızıldaş, çadır, ısıtıcı gibi malzemelere ihtiyaç olduğunu, seyyar mutfakların henüz kurulmadığını söyledi.

Kızıldaş, “Bu konuda kurumların yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.