Araç üstü çadır, arabanın üzerine monte edilerek yapılan özel bir çadır türüdür. Normal bilinen çadırın bir nevi aranın üzerine kurulmuş halidir. Seyahat etme esnasında araba üzerinde katlanarak toplanırlar. Araç üstü çadır yerden de tasarruf sağlamaktadır. Bir kamp alanından başka bir kamp alanına geçerken sökülmesine gerek yoktur, toplamak yeterlidir.

Ford Özel Servis Bercar Otomotiv

Araç Üstü Çadır Arabaya Zarar Verir Mi?

Araç üstü çadırın arabaya zarar verip vermediği oldukça merak edilen bir konudur. Bu sorunun cevabı ise hayır, araç üstü çadır arabaya zarar vermez. Çünkü araç üstü çadır direk olarak aracın üzerine kurulmaz. Özel düzenekler sağlanarak bu düzeneklerin üzerine kurulum sağlanır. Dolayısı ile aracın tavanına herhangi bir zarar verme durumu söz konusu değildir.

Araç Üstü Çadır Her Araca Uyum Sağlar Mı?

Araç üstü çadırın her araca uyumlu olup olmadığı da bu yönde bir tatil planlayanlar için çok araştırılan ve merak edilen bir konudur. Genellikle çoğu araca uyum sağlayan araç üstü çadırların çok nadir de olsa bazı montajının yapılamadığı araçlar olduğu da bilinmektedir.

Araç Üstü Çadır Nasıl Kullanılmaktadır?

Araç üstü çadır alanında uzman kişiler tarafından her araca uygun tasarlanarak kurulum sağlanır. İlk kurulum sonrası araç üstü çadır kurulumu da toplanması da oldukça kolaydır. Ayrıca araç üstü çadırlara merdiven de yapılarak aracın üzerine bu şekilde çıkış sağlanmaktadır. Araç üstü çadırlarda kişinin isteğine göre ebat seçenekleri mevcuttur. Araç üstü çadırlar yaz kış olarak kullanıma uygundur.

Araç Üstü Çadır Kaç Kişiliktir?

Araç üstü çadır 2, 3 ve 4 kişilik seçenekleri vardır.

Araç Üstü Çadırın Avantajları Nelerdir?

Araç üstü çadır aracın üzerine kurulduğu için diğer zemine açılan çadırlara göre böceklerle karşılaşma olasılığı oldukça düşüktür. Araç üstü çadırlar zemin üzerine kurulmadığı için düz bir düzenek üzerine kurulduğu için daha konforludur. Yağmur ve kar olduğu durumlarda zemine oranla çadıra su girme olasılığı daha azdır. Manzarası olan tatil yerlerinde yerden yüksek olması sebebiyle manzara izleme seçeneği de sunmaktadırlar. Araç üstü çadırların montajı araba üzerinde olduğundan kurulum ve toplanması kolaydır ve pratiktir.

Araç Üstü Çadırın Dezavantajları Nelerdir?

Araç üstü çadır zemine açılabilen çadırlara göre oldukça maliyetlidir. Araç üstü çadırlar rüzgar olduğu durumlarda keyifsiz durumlara sebebiyet verebilir. Çok nadir görülse de araç seyir halindeyken üstte kurulmuş olan bu çadırlardan ötürü ses olabilmektedir.